Translate

INFO JESUS LIVET

WIDIO SAND

  LINK G Gud er spontan . B BESLUT DIG FØLG JESUS N   NÅDEN ER DIN MIN VEN

Søg i denne blog

torsdag den 19. marts 2020

Er mennesket både legeme, sjæl og ånd?english dovn under


¤ 2020

Vi husker at have Biblen ved hånden når vi møder vers taget ud fra Bibelen og læser hele sammenhænget så vi får alt med og vokser i troens liv der ved.

Men har vi ikke alle den samme Ånd, Den Hellige Ånd. Helt lige Ånd som er i Gud Far og Herren Jesus vil vi aldrig nogen sinde kunne forstå eller få liv gennem biblens ord. Derfor er det mange der konstant kommer med nye udlægninger og tillæg til Bibelens ord og lære. De forsker men uden at de ejer Den hellige Ånd i sig til at åbenbare tingene for dem.


Hvor i Biblen kommer det til udtryk, at Paulus mener at mennesket består af både, legeme, sjæl og ånd. Hvilken betydning har ånden i Paulus' brev til kolossenserne. (Kol.1,8)

Paulus udtrykker i 1. Thessalonikerbrev kap. 5 vers 23:
Fredens Gud hellige jer helt og holdent og bevare fuldt ud jeres ånd og sjæl og legeme lydefri ved vor Herre Jesu Kristi komme! Hvad betyder det, at mennesket består af både legeme, sjæl og ånd?

Det er et interessant spørgsmål, ikke mindst fordi mange i dag netop forholder sig til legeme og sjæl som to ting, der kan adskilles. Det er ikke en bibelsk tankegang.

Vi er en sjæl med indholdet det sjælelige/psykiske. Mange steder i ældre oversættelser står der de udåndede, deres ånd forlod legemet ved døden og ikke sjælen.

Nu ser vi klart hvad det vil sige at være en hel ny skabning.

Vi er en hel ny skabning som indeholder sjælen/det psykiske og en fysisk krop, det er derfor når vi dør at vi kommer i himlen levende med en fysisk krop, ellers kunne vi jo ikke sidde ved bordet sammen med Jesus og spise, eller gå på gaderne, bo i de boliger Herren selv har bygget til os og tale og tilbede.

Da Gud skabte mennesket skabte han det som legeme og sjæl. Der står, han blæste ånd (livsprincip) ind i mennesket, så det blev et levende væsen – eller en 'levende sjæl, som der står i grundteksten. (1. Mosebog kapitel 2 vers 7)

Sjæl = vore bevidsthed, den går helt automatisk over i vores evigheds legemer ved vores gamle krops død. Vi ånder ud, sjælen vores bevidsthed går over i og til det nye liv i den nye skabning vi allerede er i kraft af vi er fødte på ny

Fysisk liv og åndeligt liv
I skabelsen gjorde Gud mennesket levende i fysisk forstand. Gud startede hjerte så vi lever Han skabte et levende væsen ved at blæse livs ånde i det. Men Gud giver også mennesket et andet liv – et åndeligt liv. Han gør et menneske levende i åndelig forstand, når han giver et menneske sin Helligånd. Det er Helligånden, der skaber troen i vores hjerter. Det er det Gud gør, når vi som der står i Joh Ev kap 3 personligt oplever at vi fødes på ny, da får vi en ny Ånd, Den Helligge Ånd i os. Det sker ikke ved dåb (barnedåb eller andre former for dåb) Det sker ikke ved overholdelse af love og paragraffer.

Vi skal passe på vi ikke sammenblander det fysiske liv med det Åndelige liv.
Det gør de der er kødelig uden Den hellige ånd, men kun har en god viden og filosofi omkring at være kristen og de kan forvirre andre ved deres tåbelige konklusioner. En Konklusion er ikke en åbenbarelse det er tanker, ord vi som menneske bedømmer ,, overvejer, og da kommer vi til en konklusion som mange gange slet ikke er Jesus har sagt eller Den hellige Ånd åbenbarer i os ved Herren Jesus i os.

At være skabt og dermed være et levende væsen /eller en levende sjæl – betyder ikke, at så har jeg automatiske fået et åndeligt liv og er frelst. Syndefaldet førte med sig, at mennesket blev skilt fra Gud, og blev afhængig af Guds frelsesplan. Megen forkyndelse lyder desværre sådan rundt om i Folkekirken i dag: "Alle bliver frelst, fordi de er Guds skabninger." Man ser fuldstændig bort fra, at Guds Helligånd (det vi fejrer i pinsen) netop gives os, for at skabe troen på Jesu stedfortrædende død, Guds frelsesplan.

Derfor er det vigtigt, at man ikke sammenblander det liv Gud gav os i skabelsen, som gør, at jeg som menneske har min egen ånd, og så det liv Helligånden giver mig ved at gøre troen levende i mig.

Hvis man sammenblander det, betyder det at enhver levende skabning er frelst – uanset tro. Det har den faktiske konsekvens, at Jesu soningsdød på korset for mine synder bliver uden reel betydning. Det samme sker også med opstandelsen. Hele evangeliet tømmes for mening.

Et kristent menneske har både sin egen ånd og Helligånden i sig
Vi er alle i en i værksproces, der dør menneskets egen ånd mere og mere så det er mere og mere af Den Hellige Ånd ( Jesus) der lever i stedet for det menneske. Mennesket består af legeme/sjæl og ånd. Det har sin egen ånd – menneskets ånd. Det menneske, som i tro har taget imod evangeliet om Kristus og er døbt til at tilhøre Ham, har også fået Helligånden (også hvis de ikke bliver døbte inden deres død tilhører de Gud, dåben frelser ikke) (f.eks. Efeserbrevet kapitel 1 vers 13f). Med andre ord: Et kristent menneske har både sin egen ånd og Helligånden i sig. Der er tale om en "enhed" her, som virker sammen, men det betyder ikke, at vor egen ånd og Helligånden altid går i eet. Hvis det var tilfældet var mennesket guddommeligt allerede nu. Al erfaring viser, at det ikke er tilfældet. Hvis det var tilfældet ville vi som mennesker udelukkende være ledet af Helligånden og der ville ikke være mere ondskab, fejl eller mangler hos os eller i os på nogen måde. Det oplever vi desværre alt for tit. Vor egen ånd er mangelfuld, men Guds Ånd (Helligånden) virker guddommeligt i os.

Derfor kan Paulus tale om i Kolossenserbrevet kapitel 1 vers 8, at menigheden har virket i kærlighed. Ikke en perfekt kærlighed i sig selv uden mangler på nogen måde (det vidner brevet om!), men en kærlighed i Ånden. Det er Guds Ånd, (Helligånden) som virker i menigheden og dermed aflægger vidnesbyrd om, at her er Kristus til stede. Her findes Guds kærlighed ved Ånden – på trods af al dårligdom i menigheden ved den enkeltes egen ånd.

Det fantastiske er her netop, at Gud ikke har overladt os til vor egen ånd at virke al godt – hvilken elendighed, det så vil være – men Han har givet os sin Ånd til at virke i og gennem os som et sandt og kærligt vidnesbyrd. Herligt og ikke mindst fantastisk.

HVAD SÅ MED OPSTANDELSEN AF DE DØDE OG DE HENSOVEDE DER ER I GRAVENE SOM OPSTÅR VED JESU GENKOMST.

Meget enkelt at svare på. Der står, Jesus kommer igen i en stor sky af vidner, de kommer fra Himlen hvor de allerede er med krop og det hele. Han kan jo ikke komme i en sky af vidner hvis vidderne ikke allerede er i Himlen og kan komme sammen med Ham.

Andre ikke troende vil, ved han genkomst stå op fra deres grave så de ser, ja i sandhed Jesus kommer igen der er igen på jorden uden jorden, de døde, som ikek skal se Herren Jesu komme igen, derefter får det første hold sin dom (de ikke troende).

Vi skal ikke sove i en grav som nogle religioner påstår, de har ikke fået det med at Herren Jesus allerede har tømt dødsriget, som vi får beskrevet meget klart med Abrahams afdeling, og den fattige Lazarus der og den rige mand i det andet rige, som stadig eksisterer det er ikke tømt der venter de på deres opstandelses dom, den anden opstandelse og den anden død.

Evangeliet er faktisk så enkelt og nemt at selv et barn kan se og forstå det, hvorfor mon mennesker så igen og igen har gjort Guds veje Hans ord så svært og indviklet at mange er blevet nage usikre i deres li´v med Gud? Og de står faktisk ved deres livsafslutning og ved ikke hvor de går hen?

En del er teologien skyld men meget er de skriftkloge, de vise skyld i som har medført en hel masse forskellige retninger inden for kikkerne som kun har forvirret folk og givet uvenskab skel i mellem hinanden.

Teologi uden Den hellige Ånd er som religion uden liv, uden Jesus som hovedet men med en eier anden for for Gud mennesket selv har lavet sig ud fra deres egen religiøse opfattelse godt hjulpet på vej af falsk lære bøger som bliver styret fra et hovedsæde på jorden af et højere råd der styrer alle der me dem. Det er ikke Den Hellige Ånd og Jesu menighed eller kirke noget sådan selv samme siger jo også der er ikke nogen opstandelse for ikke kristne, de sover bare i gravene uden konsekvens af deres afvisning af Herren Jesus.

Som sagt Det er fantastisk, at Gud ikke har overladt os til vor egen ånd at virke alt godt – hvilken elendighed, det så vil være – men Han har givet os sin Ånd til at virke i og gennem os som et sandt og kærligt vidnesbyrd.

Amen


ENGLISH

Is man both body, soul and spirit?

We remember having the Bible at hand when we encounter verses taken from the Bible and read the entire context so that we get everything involved and grow in the life of faith there.

But we do not all have the same Spirit, the Holy Spirit. Just as in the Spirit of God the Father and the Lord Jesus, we will never be able to understand or live through the words of the Bible. Therefore, many are constantly coming up with new interpretations and additions to the Bible's words and teachings. But they do research without them owning the Holy Spirit to reveal things to them.


Where in the Bible it is stated that Paul believes that man consists of boats, body, soul and spirit. What significance does the spirit of Paul's letter to the Colossians have? (Kol.1,8)

Paul states in 1 Thessalonians chapter 5 verse 23:
The God of peace fully sanctify you and fully preserve your spirit and soul and body silent at the coming of our Lord Jesus Christ! What does it mean that man consists of both body, soul and spirit?

This is an interesting question, not least because many people today relate to body and soul as two things that can be separated. It is not a biblical thought.

We are a soul with the content the soul / psychic. Many places in older translations say there are the exhaled, their spirit left the body at death and not the soul.

Now we clearly see what it means to be a whole new creature.

We are a whole new creature that contains the soul / the psychic and a physical body, that is why when we die we come to heaven living with a physical body, otherwise we could not sit at the table with Jesus and eat, or walk In the streets, dwell in the homes the Lord Himself has built for us and speak and worship.

When God created man, he created it as body and soul. It says, He breathed spirit (principle of life) into man, so that it became a living being - or a 'living soul, as it says in the basic text. (Genesis chapter 2 verse 7)

Soul = our consciousness, it automatically goes into the bodies of our eternity upon the death of our old body. We breathe out, the soul our consciousness goes into and into the new life of the new creature we are already by virtue of being born again

Physical life and spiritual life
In creation, God made man alive in a physical sense. God started heart so we live He created a living being by blowing the breath of life into it. But God also gives man another life - a spiritual life. He makes a human being alive in a spiritual sense when he gives a human being his Holy Spirit. It is the Holy Spirit that creates the faith in our hearts. That's what God does when, as it says in Joh Ev chapter 3, we personally experience that we are born again, then we get a new Spirit, the Holy Spirit within us. It does not happen through baptism (child baptism or other forms of baptism) It does not happen by complying with laws and clauses.

We must take care that we do not confuse physical life with Spiritual life.
So do those who are carnal without the Holy Spirit, but have only a good knowledge and philosophy of being a Christian and can confuse others with their foolish conclusions. A conclusion is not a revelation it is thoughts that words we as human beings are considering, and then we come to a conclusion that many times is not at all Jesus said or the Holy Spirit reveals in us through the Lord Jesus in us.

To be created and thus to be a living being / or living soul - does not mean that I automatically have a spiritual life and am saved. The fall of man meant that man was separated from God and became dependent on God's plan of salvation. Unfortunately, a lot of preaching sounds like this around the People's Church today: "Everyone is saved because they are God's creatures." It is completely disregarded that the Holy Spirit of God (what we celebrate in Pentecost) is just given to us, to instill faith in Jesus' deputy death, God's plan of salvation.

Therefore, it is important not to confuse the life God gave us in creation, which makes me as a human being my own spirit, and so the life the Holy Spirit gives me by bringing faith alive in me.

If you mix it up, it means that every living creature is saved - regardless of faith. It has the actual consequence that the atoning death of Jesus on the cross for my sins will be of no real significance. The same thing happens with the resurrection. The whole gospel is emptied of meaning.

A Christian person has both his own spirit and the Holy Spirit within him
We are all in a work process that dies the human spirit more and more so it is more and more of the Holy Spirit (Jesus) who lives instead of the human. Man consists of body / soul and spirit. It has its own spirit - the spirit of man. The person who in faith has received the gospel of Christ and is baptized into the same has also received the Holy Spirit (even if they are not baptized before their death they belong to God, baptism does not save) (eg Ephesians chapter 1 verse 13f). In other words: A Christian person has both his own spirit and the Holy Spirit within him. There is a "unity" here that works together, but that does not mean that our own spirit and the Holy Spirit always goi eat. If so, man was already divine. All experience shows that this is not the case. If that were the case, we as humans would be solely led by the Holy Spirit and there would be no more evil, flaws or shortcomings in us or in us in any way. Unfortunately, we experience this too often. Our own spirit is deficient, but the Spirit of God (the Holy Spirit) acts divine in us.

That is why Paul can speak in Colossians chapter 1 verse 8 that the congregation has been in love. Not a perfect love in itself without any defects in any way (it testifies to the letter!), But a love in the Spirit. It is the Spirit of God (the Holy Spirit) who works in the congregation and thus gives testimony that Christ is present. Here God's love is found by the Spirit - despite all the wickedness of the congregation by the individual's own spirit.

The amazing thing here is that God has not left us to our own spirit to work all well - whatever misery it will be - but He has given us His Spirit to work in and through us as a true and loving testimony. Delightful and not least fantastic.

WHAT SO WITH THE RESURRECTION OF THE DEAD AND THE RELEVANT THAT ARE IN THE GRAVES ARISING AT JESUS ​​REVENUE.

Very simple to answer. It says, Jesus comes again in a great cloud of witnesses, they come from Heaven where they are already with body and all. After all, he cannot get into a cloud of witnesses if the miracles are not already in Heaven and can come with Him.

Other non-believers will, when He returns, rise from their graves so that they see, yes, in truth, Jesus is coming again, there is again on earth without earth, the dead, who will not see the Lord Jesus coming again, then the first team will receive its judgment (the non-believers).

We must not sleep in a grave as some religions claim, they have not been told that the Lord Jesus has already emptied the kingdom of death, which we describe very clearly with Abraham's department, and the poor Lazarus there and the rich man in the other kingdom, which still exists, they are not emptied waiting for the judgment of their resurrection, the second resurrection and the second death.

The gospel is actually so simple and easy that even a child can see and understand it, why do people have repeatedly made God's ways His words so difficult and complicated that many have become insecure in their lives with God? And they actually stand at the end of their lives and do not know where they are going?

Some are to blame for theology, but many are the scribes, the wise ones, who have brought a whole lot of different directions within the binoculars that have only confused people and made ignorance different.

Theology without the Holy Spirit is like religion without life, without Jesus as the head but with an owner other for before God man himself has made himself from their own religious view well helped by false teaching books which are guided from a headquarters on earth of a higher council that governs all those with them. It is not the Holy Spirit and the church or Jesus church or any such thing even the same says after all also there is no resurrection for non Christians, they just sleep in the tombs without consequence of their rejection of the Lord Jesus.

As I said, it is amazing that God has not left us to our own spirit to work all well - whatever misery it will be - but He has given us His Spirit to work in and through us as a true and loving testimony.

Amen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.