Translate

INFO JESUS LIVET

WIDIO SAND

  LINK G Gud er spontan . B BESLUT DIG FØLG JESUS N   NÅDEN ER DIN MIN VEN

Søg i denne blog

fredag den 9. april 2021

AT TRO ER AT BYGGE ET HUS


At tro er som at bygge et hus.

 

NO COPYRIGHT

 

¤

 

Der bruges forskellige byggemateriale.

 

 Tro handler om at bruge noget der holder sammen på muren. En del af blandingen er tillid.

 

Byggematerialet er de levende sten, mennesker. Som bliver om formet efter Gud hensigt og vilje for den enkelte så de passer ind i bygningsværket den lokale kirke/fællesskab.

 

Her der et spørgsmål til menneskets frie vilje om de vil være en sten i bygningsværket lade sig om forme.

 

 

Man har også vand i cementen. Det er det Levende vand.

 

 

Cementen er blind tillid. Du kender ordet gensidig tillid og respekt. Hvad indebærer det så lige. Det handler om du respekterer Gud din Fars byggeplaner. Det er ikke altid du lige forstår Guds tegning eller byggeplan. Her vil du erfare, hvordan Den Hellige Ånd vejleder dig i alle ting.



Du kan godt gå lidt i stå fordi, du ikke rigtig kan se planen klart. Det er lige som kommet lidt byggestøv i dine øjne, det er støv fra den gamle byggegrund, dig selv, (gamle Adam) dit gamle livsmønster, som er ved at blive brudt ned og fjernet helt. Når det så rigtig støver og du står der og ser på det gamle byggeprojekt, og det nye med den nye tegning kan det overvælder dig helt. Her kan du bede Gud gennem Jesus om øjensalve, og du vil da kunne se helt klart.



Du forstår ikke altid Guds plan med dig. Nogle gange synes du det står helt stille men når du ser tilbage, ser du, det var jo fordi det lige skulle tørre inden det næste lag eller etage skulle bygges.

 

Ordet skal lige sætte sig, ligesom cementen skal, ordet skal lige på plads lige som murstenene skal det.

 

Når der så kommer nyt materiale hjem får du nogle gange hårdt arbejde. Tømmer og sten skal bæres hen og stabels godt op, og det skal sikres mod både storm, regn og sne og alt andet slags vejr. Her vil du erfarer hvordan Gud simpelthen holder sin store hånd over de materialer der bygges med. Han sørger for de er intakte når de skal bruges, så der altid er noget at hente (tænk på den ekstra olie).

 

Materielt er mennesker som du er medansvarlig for, bliver bygget og formet efter Guds, ikke præstens, kirkens/fællesskabets menneskelige ideer men Guds ide, med den enkelte, kender du den?

 

Livet med Gud, i Den Hellige Ånd, bygger på tillid.

Blind tillid til Gud også når støvet svier i øjnene. Når du er rigtig træt og måske lidt beskidt vasker Jesus dig, så du både ser og hører igen, og når du rigtig er træt, kommer Han og giver dig nye kræfter til at bygge videre i Hans rige.

 

Tilliden bygges samtidig til hinanden, du kan ikke være med i Guds bygningsværk ved mistillid til andre af stenene, du kan ikke være med om du er fyldt med sladder og kritik af andre af stenene, du kan ikke sige. Hvorfor er de sådan, de skulle være sådan. For at du kan være med kræver det, du samarbejder uden kritik og alder dig omforme i tillid til de andre stene også.

 

 Du kan være glad for at tilhøre en levende Gud, som bruger de levende stene, Jesus troende som dig, som Han har udvalgt sig. Tænk Gud udser sig helt nøje Hans egne stene så Han ved de vil kunne passe ind i Hans bygning. Er det ikke overvældende at have en sådan Far?

 

Livet bygger på gensidig tillid.

Far Gud. Har vist dig sin fuldstændige tillid ved at udvælge dig. Og Han respekterer endda din frie vilje. Han tvinger ikke en eneste til at gøre noget i egen formåen og kunnen. Han siger kun. Kom til Min søn Jesus og lad Min Ånd drive værket. Gud er soveren god, ja ubeskrivelig. Og Jesus er lige så. Tænk ingen får større løn end andre for deres byggeprojekter. Alle bliver behandlet på ligefod. Alle får lige dele løn. Der er ikke en eneste der kan sige. Jeg gør, jeg arbejder mere end alle de andre stene, jeg går eksempelvis meget mere på gaden og deler, ordet end alle andre men det gider de jo ikke osv. i den dur. Alle stene har en funktion på legemet i bygningen, men du kender ikke alles funktioner som giver lige løn.

 

At tro er som at bygge et hus.

 

ER DU MED DER?

Amen

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.