Translate

INFO JESUS LIVET

WIDIO SAND

  LINK G Gud er spontan . B BESLUT DIG FØLG JESUS N   NÅDEN ER DIN MIN VEN

Søg i denne blog

lørdag den 17. april 2021

BLIV I RENHEDEN

 

 

NO COPYREIGHT

 

ENGLISH DOWN UNDER

Renheden, Helligheden, retfærdigheden er IKKE dig, det er Gud ved Jesus i kraft af Den Hellige Ånd i dig.

 

Gud siger i sit ord: I skal være hellige fordi jeg er hellig. 1.Pet. 1:16.

Gud har foreskrevet os en vej til helliggørelse, en vej, der går uden om verden, kødet og djævelen, som de kristne må kæmpe imod.

 

Hvis vi virkelig er født på ny, vil der være en længsel i os I efter at genspejle Gud. Der vil være en længsel efter at blive Jesus lige. Så er spørgsmålet bare, hvordan bliver vi helliggjorte? Hvordan virker Gud helliggørelse i os? Da mennesket syndede, mistede det sin uskyld og blev dermed skyldigt. Det mistede sit åndelige liv, det døde (åndeligt) på grund af overtrædelse og synd. Det mistede sin kraft og blev gjort til slave af verden og den onde.

 

Men det største tab var dog, at, det mistede hjertets hellighed.

Guds mægtige frelses plan er dog i stand til at møde ethvert behov, som det faldne menneske måtte have. Han har sørget for genoprettelse af det ødelagte. Han har sørget for genoprettelse af hjertets hellighed i det liv, vi lever her, på samme måde som vi vil være fuldkomne i alle andre ting, i det liv der kommer. I Guds mægtige forløsningsplan er der både et øjeblikkeligt og let fortløbende aspekt.

 

Helliggjort ved blodet.

For det første er vi helliggjorte ved blodet. Kristi udgydte blod på Golgata er det eneste sikre grundlag for tilgivelsen af vore synder. Ifølge Guds ord vil alle, som tror på Jesu blod og har taget i mod Guds kærligheds offer. Være indbefattet i, alt det, Gud ønsker at gøre os. Apostelen Paulus lægger det klart frem i Rom. kap. 6. I et første vers spørger han: skal vi blive i synden, for at nåden kan blive større? Nej. Langt fra Resten af kapitlet forelægger detaljeret den metode, som Gud bruger, når Han arbejder med det forkvaklede indre, et liv fuldt af selviskhed/egoisme.

 

Den der vender om fra sig selv og vender til Jesus , og tror på Jesus, få tilgivelse. Dyre ofringerne, som tog sin begyndelse lige efter syndefaldet. Som hele Det Gamle Testamente fortæller om, symbolisere kendsgerning, at der vil komme et fuldstændigt offer, for alle vore synder. Jesus Kristus kom til os medens vi endnu var syndere. Han blev Guds offerlam. Et lam der blev slagtet i alle menneskers sted.

 

I Det nye Testamente lægger Johannes Døberen vægt på Jesus, som den, der nu skulle betale for menneskets synd. I Johs.:29 siger han: »Se Guds lam, om bærer verdens synd, apostelen Johannes siger i sit første brev. Hvis vi vandrer i lyset ligesom Han er i lyset så har vi' fællesskab med hverandre, og Jesu, Hans Søns, blod renser os fra al synd. Hvis vi siger. Vi ikke har synd, så bedrager vi os selv, og Sandheden er ikke i os. Hvis vi bekender vore synder, er Han trofast og retfærdig, så Han tilgiver os vore synder og renser os fra al uretfærdighed.« 1:7-9. Ved Jesu blod er synden fjernet, og Helligheden er gjort mulig. Jesu Kristi blod er Guds middel til at hellige os.

 

Det er sådan, at efter loven bliver, næsten alt renset med blod, der opnås ingen tilgivelse, uden at blod bliver udgydt Heb. 9:22. For Jesu skyld tilgiver og renser Gud den angrende synder, som tror, og han vil fra det øjeblik være genfødt, født ovenfra, og bør være overbevist om evigt liv.

Helliggjort ved korset. Men Kristi blod er ikke det eneste middel, Gud bruger til at hellige os. Vi bliver også helliggjorte ved korset. Synden har indfiltret hele mennesket. Forløsning er ikke et nemt, men et kompliceret problem, som kun Guds visdom og kraft kan løse. Den, som har opnået tilgivelse og forvisning om evigt liv, opdager snart, at der er et dybere behov end tilgivelse. Grunden hertil er, at synden har to sider. Foruden selve den syndige handling findes der et indre synde væsen, I princippet (drivkraft). Dette kan ikke tilgives. Det må dø. Uden at hvede kornet (du og jeg) lægges ned i Guds jord og dør, vil vi aldrig kunne vokse op og bære megen hellig frugt.

 

Den bedste beskrivelse af menneskets fordærvede natur finder vi hos profeten Esajas. Han siger. Vi for alle vild som får, vi vendte os hver sin vej. Denne hver sin vej, bunder i (selviskhed), dette at vi ved alt bedre end Gud og vi ved bedre end det Bibelen lærer os, det er det grundlæggende element i menneskets syndighed. Det kan ikke, tilgives, det må ophøre, det må dø. Dette ønske om vor egen vej, må korsfæstes og forblive på korset. Vi må dø, blive som Guds medkorsfæstede i Hans Søn Jesus Kristus. Gud kan og vil tilgive selviske handlinger, men Gud kan ikke tilgive selviskhed/egoisme, så længe vi stædigt holder fast på, at ville gå vore egne veje. Gud hader, når vi siger og tænker. Os er der ikke nogen der skal lave om på. Vi plejer at være og gøre sådan og det bliver vi ved med! En sådan selvisk levemåde må være slut. Om vi da vil vandre det kald og Evangelium værdig, hvormed vi blev kalde og udvalgte til, så er døden vores eneste redning. Det nytte ikke vi forsøger at finde vore gode side og ligesom skubber de mindre gode sider i baggrunden, de er der alligevel, de er ikke korsfæstet og begravet med Jesus Kristus. Roden må rives op med rode, ellers ulmer det gamle sind og dets natur altid lige under overfladen.

 

Til at imødegå dette dybe behov i menneskets natur er det ikke blodet, men derimod korset, vi har brug for. Jesus siger således i sit ord: »Hvis nogen vil gå i mit spor, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig!« Matt. 16:24. I Rom.6.6. siger Paulus: » Vi ved jo, at vort samle menneske er levet korsfæstet med Ham, for at det syndige legeme/krop skulle miste sin magt så vi ikke mere skulle trælle for synden. Hvis dette vers virkelig siger noget, så må det da være, igennem vor korsfæstelse med Jesus er syndens magt brudt. Vi behøver ikke længere at synde! Og leve i vor kødelige gamle korsfæstede natur. Dette betyder, at Kristus, vor stedfortræder, ikke alene døde ar vore synder. Jesus bar alle vore synder på sit legeme op på korsets træ. 1. Pet. 2:24.

 

Men han gjorde mere end det. Han tog også os med - vi blev korsfæstet med Ham. Dette er Guds behandling af vor syndige natur. I Rom. 6.11 siger Paulus Således skal også I regne jer selv for døde fra synden og levende for Gud i Kristus Jesus. Vi må kende denne sandhed, vi må tro den og regne med den. Medmindre vi regner med den kendsgerning, at vi var forenede med Kristus i Hans død fra synden, så vi også døde fra synden, og vi regner Hans opstandelse som vor opstandelse, vil vi aldrig komme til at kende virkeligheden af sejr over al synd:

 

Nogle af os lærte efter vor katekismus, at det gamle menneske skulle »druknes hver dag«. Bibelen siger imidlertid intet om at »drukne« det gamle menneske, ligesom den heller ikke siger, at det skal ske hver dag. Det er derimod en enkeltstående oplevelse, som bliver et vendepunkt i ens liv, og denne oplevelse kan så efterfølges af daglig lydighed i afhængighed af Helligånden. I 1. Kor. 15:31 siger Paulus: »Dag efter dag dør jeg,« men det er ingen hentydning til det gamle menneske. Det, Paulus derimod mente, var, at han levede et farligt liv, hvor hver dag betød nye risici, der kunne koste ham livet. Apostelen Paulus havde i sit liv erfaret, hvad Kristi korsfæstelse betød for ham, og det vidner han om i Galater brevet Det er ikke længere mig, der lever, men Kristus lever i mig; og det liv jeg nu lever i kødet (i dit jordiske liv) det lever jeg i troen på Guds Søn, som elskede mig og gav sig selv hen for mig.« Ga1.2:20.

 

Vores opgave er at vi erkender denne sandhed. Og ikke fornægte korset og dets kraft, ved at vi stadig lever efter bedste evne, sådan hvad vi kan og hvad vi mener. Vi må lære at tage enhver menneskelig tanke til fange under lydighed under Guds Ord. Nemlig ved at vi lader HelligÅnden leve i stedet for vores egne syndige ånd, som jo er død og korsfæstet sammen med Kristus på korset. Vi må tro den, acceptere den, og foretage de nødvendige moralske justeringer. Det vil sige, at Vi skal vende os fuldstændig fra verden, fra kødet og djævelen, og i stedet vende os til Gud i total overgivelse. Det må være en overgivelse så fuldstændig og uigenkaldelig, at det eneste ord, som nogenlunde kan beskrive den, er død - selv livets død. Det er ikke os der skal forbedre vort gamle køds natur og pudse facaden op med gode velmenende gerninger. Det er Gud der ved Helligånden danner vores karakter, så vi bliver lige dannet med Jesus Kristus. Dvs. Vi bliver som det spejlbillede vi ser og går ind i. Men vi må gå vejen. Gud vil aldrig tvinge nogen. Korset er Guds metode, det middel, hvorved Han helliger os. Ved det er vi sammenvoksede med Kristus i Hans død og opstandelse. Som er alles stilling, som er født på ny af Guds Ånd. Det er Helligånden der helliggør den enkelte person i den enkeltes personlige tros vandring med Gud og i Bibelens Ord.

Helliggjort ved Ånden.

 

Disse to aspekter i Guds helliggørelse s værk - tilgivelse og renselse ved blodet og korset - er begge negative. Men der er også en udpræget side nemlig helliggørelse ved Helligånden. Den dag, Jesus opstod, åndede Han på sine disciple og sagde: Modtag Helligånden! På pin­sedagen, 50 dage senere, var de både døbte med og fyldte af Helligånden. Guds And er hellig, og Han tildeler hellighed. Gud ikke alene regner 98 for retfærdige, Han retfærdiggør os. Han ikke alene regner os for hellige, Han helliggør os. Hvis ikke Helligånden fylder os med opstandelses livet, vil et liv i hellighed aldrig blive vort. Selvom det er sandt, at Gud ved Jesu legemlige død på korset dræbte vor kødelige tilbøjelighed til altid at ville gå vore egne veje, må der nødvendigvis komme et tidspunkt, hvor vi af egen fri vilje nagler denne tilbøjelighed til korset, for den er i fjendskab Vi er også oprejst med Kristus og kan nu vandre i et helt nyt liv. Vi har fået del i Kristi natur. Derfor kan den villige og tillidsfulde troende leve et helligt liv, og Helligånden giver et sådant menneske kraft til at tjene. Aftenen før korsfæstelsen forberedte Jesus sine disciple på, hvad de skulle opleve pinsedag (Johs. kap. 14,15 og 16), og lige før sin himmelfart samlede Han igen disciplene og bød dem ikke at vige fra Jerusalem, men, holde fast i det Faderen have lovet. Som, sagde Jesus, 'har hørt mig tale om Johannes døbte med vand; men I skal om ikke mange dage døbes med Helligånden. ' Apg. l A-S. Det var det, de oplevede på pinsedag. Det er en oplevelse, som er til rådighed for enhver. Jesus er i går og i dag den samme. Ja til evig tid.

 

Vi ser tydeligt, at betingelsen, for at det kan ske er, at vi forbliver tillidsfulde og overgivne. Og er villige til i alt at sige. Gud. Din vilje ske. Også når livet gør ondt, og vi ikke rur vores vilje. Prøv lige at tænke efter. Hvis vilje sker i dit liv? Prøver du stadig at gennem trumfe dine kødelige lysters vilje?

 

Denne fremadskridende Helliggørelse sker også ved Ordet.

Der er et andet aspekt ved den fremadskridende helliggørelse. Vi er helliget ved Guds' ord. Jesus sagde: / er allerede rene på grund af det ord, som jeg har talt til jer. Johs. 15:3.»Helligheden ved sandheden Dit ord er sandhed« Johs. 17: 17. Apostelen Peter refererer til dette aspekt i de følgende ord: »Da / har renset jeres sjæle i lydighed imod sandheden. « l. Pet. 1 22. Salmisten siger: Dit ord er en lygte for min fod, et lys på min sti« Salme 119: l 05. Hvordan holder vi vor vej ren? Ved at holde sig efter dit ord Salm 119:9. Det er Guds Ord du skal lade lyse for din fod, ikke hvad mennesker siger af Guds fremmede ord. Vi har hele tiden brug for Guds ord, for det er den eneste sikre vejviser, hvis vi vil bevare troen og leve som kristne. Guds ord er et nådemiddel, som frembringer vækst i kristenlivet. Den fremadskridende helliggørelse ved disciplin. Endnu et aspekt ved den fortløbende helliggørelse er disciplin. Det må dog gøres helt klart, at dette ikke refererer til at disciplinere det gamle menneske. Bibelen åbenbarer kun en plan med det gamle Adams liv (selv livet) det er døden med Kristus på korset. Er du med korsfæstet?

 

I, Hebræerbrevet kap. 12 tales der meget klart om disciplin (tugt), og det sættes i forbindelse med hellighed (Heb. 12: 113). Der tales om, at vores fædre. Tugtede deres børn. Det er til vort bedste at Gud gør det. Tugter os. Gud gør det til vort gode gavn, for at vi skal få del i Hans hellighed. Igennem Herrens tugt, og sande formaninger, vokser vi op til Hellig mands modenhed. Ikke kun Åndelig set. Også i hverdagen. Vil Gud via Hellig Ånden i os, som vi har fået gøre Sit værk, og liv fuldkommen.

 

Selv i Kana'ans land havde israelitterne modstandere.

Disse kananæere er for os kristne et billede på verden, kødet og djævelen, eller vi kan måske genkende dem som onde ånder eller gamle vaner. Alt dette må besejres. Gud ønsker ikke en holdningsløs og svag hellighed. Han vil, at vi skal være stærke, og derfor har Han efterladt modstandere på vor slagmark. Gud holdet selv øje med os, og hvis vi fejler, som Israel gjorde det, tugter Han os. Jeg tror, at mange af de uforståelige hændelser i vore liv ville blive forståelige, hvis vi vidste, hvordan Gud planlægger tingene og omstændighederne til vort bedste.

 

Et eksempel på dette er Job. Ofte underviser Gud os gennem skabninger, som egentlig ikke er værdige til det. Job måtte lære gennem sine tre venners anklager, Peter gennem en hane. Bileam blev undervist af et æsel og Paulus af en tom. Abraham måtte lære, at han elskede Isak mere end Gud, og Elias måtte lære, at han havde en skjult svaghed, en frygt han flygtede på grund af en kvinde. Endog Jesus lærte lydighed af det Han led« Heb. 5:8. Jesus var hellig helt igennem, men Han måtte også gå gennem Uden. Det, vi alle må lære, er ubetinget og øjeblikkelig lydighed.'

I denne del af Guds store genoprettelsesplan med det faldne menneske helliggørelse ved disciplin - er der to ting, som vi skal undgå: at protestere og at fortvivle. Der er en stor fare for enten at gøre oprør mod de forhold, Gud sætter os i for at disciplinere os, eller at give op i fortvivlelse og modløshed. Begge dele er forkerte. Hvert enkelt af dem kan ikke kun betyde at vi mister fordelene, ved denne del af Jesus Men vi mister også det vi skulle modtage gennem Gud perfekte fremgangs måde

 

Helliggørelses plan..

Gud helliger os ved blodet, red korset, ved Helligånden, velsignelse og til Hans ære. Han har sendt os HelligÅnden og Han vil ved Ånden hjælpe os med ændre de vaner, træk og som måske er syndige i sig selv, som ved Ordet og ved disciplin. Vi må hverken protestere eller fortvivle, men overgive os i tro og i tillid til, at Han gør sit l underfulde værk, så det, der tales om i Efs. 5:25-27 må blive opfyldt os, ikke kun på os men også i os. Jesus Kristus i os og vi i Ham.

 

Jesus Kristus elskede verden; dig og mig, gav sig selv hen for den, for os, for at Han kunne hellige den, os, idet Han rensede den, os, i vandbadet ved Ordet. For at Han således kunne fremstille kirken, dig og mig, for sit åsyn som herlig, uden plet eller rynke eller andet synd. Du skulle være hellig og dadelfri. Den fremadskridende helliggørelse ved Ånden Det helliggørelsesværk, som Gud gør ved blodet, korset og Helligånden, kan modtages straks, når betingelserne herfor er til stede. Men derefter er der også en fremadskridende side af Guds genoprettelsesplan. Helligånden ikke alene renser vore synder bort ed blodet og korset, men Han begynder at omdanne. Gud danner og former os som det han ønsker at vi skal være i Hans billede, som Gud selv har skabt os til at være.

 

Det kræver at vi er fuldt ud overgivet, til Gud og har fuldt ud tillid til at Han gør det som er bedst. Og at vi er villige til at tillade Gud at beskære os, Så vi kan bære mere frugt til Guds viljes ære og velbehag.

Amen

 

 

ENGLISH

STAY IN THE PURITY

 

NO COPYREIGHT

 

ENGLISH DOWN UNDER

 

God says in His word: You must be holy because I am holy. 1.Pet. 1:16.

God has prescribed for us a path to sanctification, a path that bypasses the world, the flesh and the devil, which Christians must fight against.

 

If we are truly born again, there will be a longing in us for you to reflect God. There will be a longing to become Jesus equal. So the question is just how are we sanctified? How does God sanctify us? When man sinned, he lost his innocence and thus became guilty. It lost its spiritual life, it died (spiritually) because of transgression and sin. It lost its power and was enslaved by the world and evil.

 

But the greatest loss, however, was that, it lost the sanctity of the heart.

However, God's mighty plan of salvation is able to meet any need that the fallen man may have. He has taken care of the restoration of the destroyed. He has restored the sanctity of the heart in the life we ​​live here, just as we will be perfect in all other things, in the life to come. In God's mighty plan of redemption there is both an immediate and an easily ongoing aspect.

 

Sanctified by the blood.

First, we are sanctified by the blood. The shed blood of Christ at Calvary is the only sure basis for the forgiveness of our sins. According to the word of God, all who believe in the blood of Jesus and have accepted the sacrifice of God's love will. Be included in, all that God wants us to do. The apostle Paul makes it clear in Rome. chapter 6. In a first verse he asks: shall we abide in sin, that grace may abound? No. Far from the rest of the chapter, the method that God uses when working with the distorted interior presents in detail a life full of selfishness / selfishness.

 

He who turns from himself and turns to Jesus, and believes in Jesus, receive forgiveness. Expensive sacrifices, which began right after the Fall. As the entire Old Testament tells us, the fact symbolizes that there will be a complete sacrifice for all our sins. Jesus Christ came to us while we were still sinners. He became the sacrificial lamb of God. A lamb that was slaughtered in the place of all people.

 

In the New Testament, John the Baptist emphasizes Jesus as the one who should now pay for man's sin. In John 29:29 he says: “Behold the Lamb of God, who bears the sin of the world, the apostle John says in his first letter. If we walk in the light as He is in the light, we have fellowship with one another, and the blood of Jesus, His Son, cleanses us from all sin. If we say. We do not have sin, then we deceive ourselves, and the Truth is not in us. If we confess our sins, He is faithful and just to forgive us our sins and to cleanse us from all unrighteousness. ”1: 7-9. By the blood of Jesus, sin is removed and Holiness is made possible. The blood of Jesus Christ is God's means of sanctifying us.

 

It is such that according to the law, almost everything is cleansed with blood, no forgiveness is obtained without blood being shed Heb. 9:22. For Jesus' sake, God forgives and cleanses the repentant sinner who believes, and from that moment on he will be born again, born from above, and should be convinced of eternal life.

Sanctified by the cross. But the blood of Christ is not the only means God uses to sanctify us. We are also sanctified at the cross. Sin has infiltrated all mankind. Salvation is not an easy problem, but a complicated one that only the wisdom and power of God can solve. He who has attained forgiveness and assurance of eternal life will soon discover that there is a deeper need than forgiveness. The reason for this is that sin has two sides. In addition to the sinful act itself, there is an inner sin being, In principle (driving force). This cannot be forgiven. It must die. Without the wheat grain (you and I) being laid down in God's earth and dying, we will never be able to grow up and bear much sacred fruit.

 

The best description of the depraved nature of man is found in the prophet Isaiah. He says. We for all wild as sheep, we each turned our way. This, each in its own way, is rooted in (selfishness), this that we know everything better than God and we know better than what the Bible teaches us, it is the basic element of human sinfulness. It cannot be forgiven, it must cease, it must die. This desire for our own path must be crucified and remain on the cross. We must die, become like God's co-crucified in His Son Jesus Christ. God can and will forgive selfish actions, but God cannot forgive selfishness / selfishness as long as we stubbornly insist that we want to go our own way. God hates when we say and think. There is no one to change us. We tend to be and do that and we will continue to do so! Such a selfish way of life must end. If we then want to walk the calling and Gospel worthy with which we were called and chosen, then death is our only salvation. It's no use trying to find our good side and like pushing the less good sides into the background, they are there anyway, they are not crucified and buried with Jesus Christ. The root must r ives up with root, otherwise the old mind and its nature always smolder just below the surface.

 

To meet this deep need in human nature, it is not the blood but the cross that we need. Jesus thus says in his word, "If any man will walk in my way, let him deny himself, and take up his cross, and follow me." Matt. 16:24. In Rom.6.6. says Paul: “We know that our whole being was crucified with Him, that the sinful body / body might lose its power so that we would no longer be enslaved to sin. If this verse really says anything, then it must be, through our crucifixion with Jesus the power of sin is broken. We no longer have to sin! And live in our carnal old crucified nature. This means that Christ, our substitute, not only died of our sins. Jesus bore all our sins on His body on the tree of the cross. 1. Pet. 2:24.

 

But he did more than that. He also took us - we were crucified with Him. This is God's treatment of our sinful nature. In Rome. 6.11 says Paul Thus shall ye also think yourselves dead unto sin, and alive unto God through Christ Jesus. We must know this truth, we must believe it and reckon with it. Unless we reckon with the fact that we were united with Christ in His death from sin, so we also died from sin, and we reckon His resurrection as our resurrection, we will never come to know the reality of victory over all sin:

 

Some of us learned after our catechism that the old man should be "drowned every day." However, the Bible says nothing about “drowning” the old man, nor does it say that it should happen every day. Instead, it is a stand-alone experience that becomes a turning point in one's life, and this experience can then be followed by daily obedience in dependence on the Holy Spirit. I 1. Cor. 15:31 Paul says, "Day after day I die," but this is not a reference to the old man. What Paul meant, on the other hand, was that he was living a dangerous life, where every day meant new risks that could cost him his life. The apostle Paul had experienced in his life what the crucifixion of Christ meant to him, and he testifies to this in the letter of Galatians It is no longer I who live, but Christ lives in me; and the life I now live in the flesh (in your earthly life) I live in faith in the Son of God, who loved me and gave himself for me. ”Ga1.2: 20.

 

Our job is to recognize this truth. And do not deny the cross and its power by knowing that we are still living to the best of our ability, such as what we can and what we mean. We must learn to capture every human thought under obedience under the Word of God. Namely, by letting the Holy Spirit live instead of our own sinful spirit, which is dead and crucified with Christ on the cross. We must believe it, accept it, and make the necessary moral adjustments. That is, We must turn completely from the world, from the flesh and the devil, and instead turn to God in total surrender. It must be a surrender so complete and irrevocable that the only word that can roughly describe it is death - even the death of life. It is not up to us to improve the nature of our old flesh and polish the facade with good, well-meaning deeds. It is God who by the Holy Spirit forms our character, so that we are just formed with Jesus Christ. Ie. We become like the mirror image we see and enter into. But we must go the way. God will never force anyone. The cross is God's method, the means by which He sanctifies us. By it we are united with Christ in His death and resurrection. Which is the position of all who are born again of the Spirit of God. It is the Holy Spirit who sanctifies the individual in the individual's personal faith walk with God and in the Word of the Bible.

Sanctified by the Spirit.

 

These two aspects of God's sanctification work — forgiveness and cleansing by the blood and the cross — are both negative. But there is also a distinct side namely sanctification by the Holy Spirit. On the day Jesus was resurrected, He breathed on His disciples and said: Receive the Holy Spirit! On the day of Pentecost, 50 days later, they were both baptized and filled with the Holy Ghost. The Spirit of God is holy, and He imparts holiness. God not only counts 98 as righteous, He justifies us. He not only makes us holy, He sanctifies us. Unless the Holy Spirit fills us with the life of resurrection, a life of holiness will never be ours. While it is true that by Jesus' bodily death on the cross, God killed our carnal tendency to always want to go our own way, there must necessarily come a time when we voluntarily nail this tendency to the cross, for it is in enmity We are also resurrected with Christ and can now walk in a whole new life. We have been part of the nature of Christ. Therefore, the willing and trustworthy believer can live a holy life, and the Holy Spirit empowers such a person to serve. On the eve of the crucifixion, Jesus prepared his disciples for what they would experience on the day of Pentecost (John 14: 15 and 16), and just before his ascension, he gathered the disciples again and commanded them not to depart from Jerusalem, but, hold fast to what the Father promised. Who, Jesus said, 'have heard me speak of John being baptized with water; but you shall soon be baptized with the Holy Ghost. 'Apg. l A-S. That was what they experienced on Pentecost. It is an experience that is available to everyone. Jesus is the same yesterday and today. Yes forever.

 

We clearly see that the condition for this to happen is that we remain confident and committed. And are willing to say anything. God. Your will be done. Even when life hurts and we do not ruin our will. Just try to think. Whose will is happening in your life? Are you still trying to trump the will of your carnal lusts?

 

This progressive Sanctification also happens by the Word.

There is another aspect to the advancing sanctification. We are sanctified by the word of God. Jesus said: / are already clean because of the word that I have spoken to you. Johs. 15: 3. "Holiness by truth Your word is truth" Johs. 17:17. The apostle Peter refers to this aspect in the following words: “You have purified your souls in obedience to the truth. «L. Pet. 1 22. The psalmist says: Your word is a lamp to my feet, a light for my path. ”Psalm 119: l 05. How do we keep our way clean? By keeping your word Psalm 119: 9. It is the Word of God you must let shine at your feet, not what people say of God's foreign word. We need the word of God all the time, for it is the only sure guide if we are to keep the faith and live as Christians. The word of God is a means of grace that produces growth in the Christian life. The progressive sanctification by discipline. Another aspect of continuous sanctification is discipline. However, it must be made quite clear that this does not refer to disciplining the old man. The Bible only reveals a plan with the old Adam's life (even life) that is death with Christ on the cross. Are you with the crucifixion?

 

In Hebrews chapter 12, discipline (discipline) is very clearly spoken of, and it is associated with holiness (Heb. 12: 113). There is talk that our fathers. Disciplined their children. It is in our best interest for God to do that. Discipline us. God makes it to our good benefit that we may partake of His holiness. Through the discipline of the Lord, and true admonitions, we grow up to the maturity of the Holy Man. Not just Spiritually. Also in everyday life. Will God through the Holy Spirit in us, as we have been allowed to do His work, and life perfectly.

 

Even in the land of Canaan, the Israelites had opponents.

To us Christians, these Canaanites are a picture of the world, the flesh and the devil, or we may recognize them as evil spirits or old habits. All this must be defeated. God does not want an attitudeless and weak holiness. He wants us to be strong, which is why He has left opponents on our battlefield. God Himself kept an eye on us, and if we fail, as Israel did, He chastens us. I think many of the incomprehensible events in our lives would be understandable if we knew how God plans things and circumstances for our good.

 

An example of this is Job. Often God teaches us through creatures who are not really worthy of it. Job had to learn through the accusations of his three friends, Peter through a rooster. Balaam was taught by a donkey and Paul by an empty one. Abraham had to learn that he loved Isaac more than God, and Elijah had to learn that he had a hidden weakness, a fear he fled because of a woman. Even Jesus learned obedience from what He suffered. 5: 8. Jesus was holy throughout, but He also had to go through Without. What we must all learn is unconditional and immediate obedience. '

In this part of God's great plan of restoration with the fallen human sanctification by discipline - there are two things we must avoid: to protest and to despair. There is a great danger of either rebelling against the conditions God puts us in to discipline us, or giving up in despair and discouragement. Both are wrong. Each of them can not only mean that we lose the benefits of this part of Jesus But we also lose what we should receive through God's perfect way of progress

 

Sanctification plan ..

God sanctifies us by the blood, rode the cross, by the Holy Spirit, blessing and to His glory. He has sent us the Holy Spirit and He will by the Spirit help us to change the habits, traits and which may be sinful in themselves, as by the Word and by discipline. We must neither protest nor despair, but surrender in faith and in confidence that He is doing His wonderful work, so that which is spoken of in Eph. 5: 25-27 must be fulfilled in us, not only on us but also in us. Jesus Christ in us and we in Him.

 

Jesus Christ loved the world; you and me, gave Himself for it, for us, that He might sanctify it, us, purifying it, us, in the bath of water by the Word. That He might thus present the church, you and me, before His face as glorious, without spot or wrinkle or other sin. You were to be holy and unadulterated. The Progressive Sanctification by the Spirit The sanctification work that God does through the blood, the cross, and the Holy Spirit can be received immediately when the conditions for this are present. But then there is also a progressive side of God's plan of restoration. The Holy Spirit not only cleanses our sins from the blood and the cross, but He begins to transform. God forms and shapes us as what He wants us to be in His image, as God Himself has created us to be.

 

It requires that we are fully surrendered to God and have full confidence that He is doing what is best. And that we are willing to allow God to prune us, So that we may bear more fruit to the glory and pleasure of God's will.

Amen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.