Translate

INFO JESUS LIVET

WIDIO SAND

  LINK G Gud er spontan . B BESLUT DIG FØLG JESUS N   NÅDEN ER DIN MIN VEN

Søg i denne blog

lørdag den 24. april 2021

DU VIL BLIVE FRISTET

Du skal ikke være bange for  at falde i når du fristes.

”Det er kun almindelige, menneskelige fristelser, der hidtil har mødt jer, og Gud er trofast, han vil ikke tillade at I fristes over evne, men sammen med fristelsen skabe en vej ud af den, så I kan stå den igennem.” 1 Kor. 10,13


”Mine brødre! I skal regne det for lutter glæde, når I kommer ind i mange slags prøvelser.” Jak. 1,2


I enhver prøvelse ligger der en mere eller mindre skjult fristelse – en fristelse til frafald eller til at gå en nemmere vej – sin egen vej. Fristelse og prøvelse ligger ofte tæt op af hinanden i skriften.


FRISTELSEN KOMMER IKKE FRA GUD. For Gud frister nemlig ingen, men enhver fristes når han drages og lokkes af sit eget kødelige begær (Jak 1,13-17). Men her er det vidunderligt at tænke på løftet om at Gud tilpasser prøvelserne så vi ikke fristes over evne (1 Kor. 10,13).


I Matt. 4,1-11 læser vi om hvordan Ånden fører Jesus ud i ørkenen, efter at han er blevet døbt af Johannes, for at PRØVES (Åndens motiv og hensigt). Her er to aktører i gang – Gud og Satan. Satans motiv og hensigt er at friste til frafald og få Jesus til at gå en anden og nemmere vej end korset.


Det er  det der sker, når Gud rører ved dit liv, og du kommer ind i mange slags prøvelser (Jak. 1,2). Da vil Djævelen, Fristeren være der på pletten, for om muligt at føre dig til frafald.


”Barn, om du kommer for at tjene Herren, da bered dig på prøvelser; hold modet oppe og vær standhaftig, og gør ikke noget overilet i hjemsøgelsens stund. Hold dig nær til ham og svigt ham ikke, så skal du vokse dig stærk til sidst. Tag villigt mod alt, hvad der tilstøder dig, og vær tålmodig under dine stadig tilbagevendende lidelser. Thi guldet prøves i ilden og de gudvelbehagelige mennesker i lidelsens smelteovn. Sæt din lid til ham, så tager han sig af dig; sæt dit håb til ham, så jævner vejen for dig.” Siraks Bog 2,1-6

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.