Translate

INFO JESUS LIVET

WIDIO SAND

  LINK G Gud er spontan . B BESLUT DIG FØLG JESUS N   NÅDEN ER DIN MIN VEN

Søg i denne blog

tirsdag den 20. april 2021

De dødes rige

NO COPYRIGHT

 

 

Ordet Helede eksisterer ikke ikke i bibelens første udgaver. Men stedet fortabelse og de dødes rige eksister. Ingen kan sige der ikke er et rige er sted for de fortabte, uden de laver bibelens ord om, og gør Jesu ord til noget som ikke rigtig er sandt.

 

 

De dødes opholdssted I GT er dødsriget de dødes boliger, endestationen, hvor alle opholdt sig efter døden, også de fromme, de kristne var der. Det er et underjordisk opholdssted fyldt med forladthed og mørke. Her fører man en glansløs og skyggeagtig tilværelse.

 

 

Først i de seneste tekster i GT begynder man at tale om en adskillelse mellem de fromme og de gudløse i dødsriget. Det udvikler sig senere til tanken om Helvedet, som de fordømtes evige pinested. Flere steder bruges dødsriget symbolsk om det at være forstødt af mennesker og forladt af Gud. Karakteristisk for dette dødsrige er, at det er muligt at komme tilbage til livet.

 

 

I NT er dødsriget mellemtilstanden, stedet hvor mennesker opholder sig efter døden indtil dommen, vel at mærke de der ikke er født på ny og hører Jesus til. Jesus har overvundet både død og dødsrige, så dødsriget ikke for evigt kan holde mennesket fast, men må overgive menneskene til Gud.

 

 

Dødsriget, de dødes bolig:

Job 17,13; Sl 49,12 (GT)

 

 

Døden og dødsriget fælles for alle:

Præd 9,1-10; Es 5,14 (GT)

 

 

Dødsriget, en mørk underjordisk skyggetilværelse:

Job 26,5; Sl 23,4 (GT)

 

 

Dødsriget forstået symbolsk:

Sl 18,5-7; 30,4; 116,3f; Jon 2,3-7

 

 

Dødsriget som mellemtilstand:

Matt 25,31-46; Åb 20,11ff (NT)

 

 

Jesu overvindelse af dødsriget:

Matt 16,18; 28,5ff; Rom 6,4-9; 1 Kor 15, 1 Pet 3,18ff (NT)

 

Jesus var der i tre dage og forkyndte. Nu var Han kommet mange af de troende stod op af deres grav og gik helt levende, synligt omkring i Jerusalem.

 

Jesus kom med sandhederne derfor, var der et før og nu i forhold til GT og Nt.

 

Vi har fået Den Hellige Ånd, den kom på pinsedagen. Vi har fået sandhedens Ånd som også overbeviser os omkring de dødes rige.

 

Derfor er der ikke nogen tvivl om de fortabte kommer i de fortabtes rige (også kaldet for helvede) Det kan sammenlignes med helvedet fordi. Deres bevidsthed dør ikke ved en fysiske død. Alle uanset om de er fødte på ny (Joh ev 3) er en levende sjæl og lever videre det ene eller andet sted, alt efter hvem mennesket valgte at tro på og følge mens de var på jorden.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.