Translate

INFO JESUS LIVET

WIDIO SAND

  LINK G Gud er spontan . B BESLUT DIG FØLG JESUS N   NÅDEN ER DIN MIN VEN

Søg i denne blog

tirsdag den 20. april 2021

DE TI BRUDEJIOMFRUER

 

 

NO COPYRIGHT

 

I Matt. 25,5 siger Jesus om de ti jomfruer – både de kloge og de uforstandige ”da brudgommen lod vente på sig, blev de alle døsige og faldt i søvn”


Bekræftes de ord ikke hver dag lige for vore øjne, når vi ser den ufattelige søvnighed, og lunkenhed, der mange steder, indenfor de kristens rækker, gør sig gældende? Mange siger kærlighed når de er i en kirke/fællesskab, men når de gælder om at tage sig af hinanden i hverdagen, sider den ene efter den anden ensom forladt, og mange får depression over det, ja, nogen dør af ensomhedens sorg.

 

Mange vil stå til regnskab for mennesker de kunne have gjort en forskel overfor, ved at vise deres kærlighed i gerninger, men de sov eller lukkede øjnene.



Verden er død, forhærdet og tryg.

Hykleren bedrager år efter år sig selv med en falsk kristendom og et falsk håb. De troende bliver glemsomme, søvnige, forsømmelige, standser på halvvejen, eller går helt tilbage til åndelig død.


Brudgommen lod vente på sig - derfor var det, det gik som det gik.

Tiden bliver lang og tilværelsen ensformig.

Intet usædvanligt, intet særlig sker. Det hele er i dag som i går, i år som i fjor. Ingen særlige tegn på Herren Jesu komme er at se. De gudløse lykkes og trives, synes lykkelige, trygge og glade. De, som frygter Herren og har blikket vendt mod de usynlige ting, bliver udleet (grinet af) og betragtet som dårer (idioter).


Ulykke og modgang er ofte deres lod. De hører og ser de tusinde fængslende ting, og hjertet er ikke upåvirket deraf.


Alle taler, hvad verden vil høre, men få eller ingen kommer os i møde med et advarslens, vækkelsens, trøstens ord. Guds ord forsømmes, bønnen og bekendelsen forstummer, og forfølgelsen udebliver. Den ode dag er inde, mørket har magten, også en kristen bliver søvnig og kold og slumrer ind. Og sover han længe, kan vel også den olie, han engang havde, svinde ind og helt tørre bort. Han bliver sikker, forhærdet og åndelig død.


Den søvnighed og kulde, som også de levende kristne kan blive grebet af, ytrer sig på følgende måde:

 

Det åndelige og himmelske bliver småt og betydningsløst, det jordiske derimod overordentlig vigtigt. En kristen kan til tider bliver helt godt tilfreds med sig selv og føle sig fuldkommen tryg. Han kan have det som Peter, der over for Jesus forsikrede: Om så alle forarges på dig, vil jeg ikke gøre det Eller som David, da denne fra taget af sin kongeborg kastede lystne blikke på kvinden uden at ane nogen fare derved. Tilvækst i det gode tager han ikke så seriøs som før, nåden i Kristus glæder ikke hans hjerte, ordet og bønnen smager han ikke osv.


Det, der skiller en levende kristen fra en død, er i denne forbindelse dette, at den første meget snart vil blive mødt af et vækkende, advarende blik fra sin herre, der for ham til bitterlig at græde over sig selv. Eller, hvis det er kommet så vidt, at Gud må gribe til ydre tugt, så lader han tugten blive sig til gavn og lægger sig advarslen, på sinde.


Det er derimod et tegn på, at søvnen og sikkerheden er gået over til død og forhærdelse, eller med andre ord: det er et kendetegn på en falsk kristen, hvis man kun er tryg og tilfreds, ikke lader sig advare, men enten, som Judas Iskariot, fremturer i en eller anden bevidst synd, (synd er ikke at tro, at være Jesus utro) eller, som de uforstandige jomfruer, i et og alt er de kloge lig, hvad det ydre angår, men i hjertets inderste mangler åndeligt liv.


En forfærdelig tilstand for et menneske at befinde sig i! Men sådan er den menneskelige natur. Et vidnesbyrd, kun alt for frygtelig sandt, om den død, der skulle blive syndefaldets følge! En bekræftelse på ordet fra Rom 3,18: Gudsfrygt har de ikke for øje.


Mennesker hører og læser om, holder det vel også for sandt, at tusinde andre, stik imod deres egen formodning, er blevet bedraget og er havnet i ulykke. Men de frygter ikke engang, at det samme kan ske for dem selv.


Nogle eksempler på det ser vi i det følgende:

En from hustru sagde en morgen til sin mand: Min kære ven! Hvordan kan det være, at jeg aldrig mere, som i den første tid af dit kristenliv, hører dig tale med glæde om Kristus og livet i ham? Jeg mærker heller ikke til, du lider under din skrøbelighed, eller du har trang til at læse Guds ord. Sig mig helt ærlig; hvordan har du det egentlig med Gud? Har du stadig samliv/fællesskab, med ham?


Ved de direkte spørgsmål rødmede manden nok en smule, men bad på en rolig og hensynsfuld måde sin hustru om ikke at være bekymret og urolig over hans tilstand. Han gav sig derefter til et eller andet, ligegyldigt nynnende en let melodi.


Se, det er selvsikkerhed! Manden tog ikke notits af uroen i sit inderste, han tog ikke sin stilling op til revision, han nægtede at høre på alarmklokkerne der ellers ringede lige for ørerne af ham, men sov videre med et skuldertræk. Et tydelig tegn på, at Herrens frygts ånd var forsvundet fra ham.


Et andet eksempel:

En ung mand blev under et længere ophold borte fra sit hjem, omvendt til Gud. Efter sin hjemkomst talte han ved flere lejligheder kærligt og enfoldigt til sine søskende om deres sjæls frelse. Med sin søster, som var et ualmindelig dejligt menneske, bare ikke født på ny, talte han om nødvendigheden heraf og spurgte, om hun ikke også selv havde læst hvad Jesus siger: Ingen kan se Guds rige, hvis han ikke bliver født på ny. (Joh Ev 3) Ved du med dig selv, at du har oplevet det? føjede han til.


Venligt imødekommende indrømmede hun over for broderen, at det var så sandt og rigtigt, alt hvad han sagde. Men hun søgte den første og bedste lejlighed til at trække sig ud af samtalen med ham, og undgik siden med flid enhver omgang med sin alvorlige broder.


En ældre broder var nogle år i forvejen blevet vågen. Han var på nærværende tidspunkt en meget religiøs mand og blev i almindelighed anset for at være en sand kristen. Der var bare det underlige ved ham, så snart han var sammen med de troende, var han i tale og optræden som en af dem, og så snart han var sammen med ganske almindelige verdensmennesker, snakkede og levede han som en af dem. Især i det pænere selskabsliv var han en højt vurderet og en meget velset gæst, og her var han ligeledes som en af de andre i kredsen.


Til denne religiøse mand talte nu den yngre broder ca. sådan:

Kære broder! Jeg frygter for, at du forfører mange enfoldige sjæle med dit liv, at du bliver anset for at væren en kristen, men i verdens selskab opfører du dig fuldstændig som verdens børn. Jeg vil gerne råde dig til enten at frasige dig kristennavnet, så forførte du ingen, eller også helt at bryde med verden.

 

Det står jo klart og tydeligt skrevet:

Træk ikke i ulige åg med de vantro, hvad har retfærdighed og lovløshed med hinanden at gøre, eller hvad fællesskab er der mellem lys og mørke? Den, der gerne vil være verdens ven, gør sig til Guds fjende.



Herover følte den religiøse mand sig lidt stødt, men forklarede så med mange ord, at disse bibelsteder ifølge hans opfattelse skulle forstås på en helt anden måde. Der skulle kun, hævede han, være et indre skel mellem de troende og verden. Skilte man sig også i det ydre fra verdens børn, fik man jo ingen lejlighed til at påvirke dem i gavnlig retning.


Hvad gavn mente han at have gjort ved sådan at skikke sig lige med verden, spurgte den yngre broder med undren. Havde han ikke tvært imod bestyrket dem, der havde været vidne til hans opførsel, i deres sikkerhed, og voldt uro og anstød blandt ærlige kristne? Mon han ville blive så elsket og accepteret, hvis han mere var lige Herren Jesus, der, på trods af al sin mildhed og visdom aldrig stod i fortroligt forhold til verden, aldrig var velset i verdens kreds.


Den religiøse broder på sin side havde, som han sagde, den største ærbødighed for, hvad Gud havde talt, han kunne bare ikke dele den yngre broderes opfattelse af ordene. Med et stille suk gik denne da sin vej, idet han uvilkårligt måtte tænke: Gudsfrygt har de ikke for øje. Det var ikke så meget manglende forstand, det var han klar over, men meget mere manglende lyst til at adlyde Herren Jesu befalinger, der gjorde, at sådanne menneske ikke forstod Guds ord.


Af sådanne eksempler på, hvad et forhærdet hjerte vil sige, kunne fremføres mange. Måske er intet så tydeligt og taler så stærkt som Judas Iskariots. Han var en Jesu discipel, en af de tolv særlig udvalgte. Han var den, om hvem Jesus med Davids ord kunne sige: Endda min ven, som jeg stolede på som spiste mit brød, har løftet hælen imod mig.


Hans hjertes (sinds) forhærdelse begyndte ved, at han gradvis gjorde sig fortrolig med synden.


Han var en tyv, og da han havde pengepungen, stak han jævnlig til sig, hvad der blev lagt i den. Men hans tyveri blev udøvet med stor forsigtighed og udvikledes lidt efter lidt.


Kundskab om Kristus manglede Judas ikke, heller lejlighed til omvendelse. Alligevel gik han med åbne øjne uden at tøve den evige død i møde - ”gik bort til sit eget sted” Der står i vor bibel et ord, talt af Guds Ånd, som vi gør vel i at lægge os på sinde:  Ve dem, når jeg viger fra dem. Hos. 9,12.


Den, som ikke frygter, har al grund til at frygte.

Et betegnende træk ved de rette, de årvågne kristne er netop den frygtens ånd, der behersker dem. De frygter, også ind i mellem, når der ingen fare er på færde. De ser med mistro og misfornøjelse på sig selv og frygter for at leve i hemmeligt bedrag. Føler sig søvnige og glemsomme, volder dette dem mere end noget andet bekymring og uro.


Denne frygtens ånd er også den rette agtpågivenhed og har til følge, at fårene holder sig nær til hyrden, at kyllingerne bliver under hønens vinger, at de troende daglig søger og iklæder sig Kristi retfærdighed og derfor til enhver tid er beskyttet for vreden og rede til at stå for Menneskesønnens ansigt, når han kommer.


Som Paulus siger.

Derfor er der mange svage og syge iblandt jer, og adskillige sover hen. Men hvis vi bedømte os selv ret, blev vi ikke dømt. Men når vi dømmes af Herren, tugtes vi, for at vi ikke skal fordømmes samme med verden 1.Kor.11,30-32.

Og hvad siger Jesus?

Se, jeg kommer som en tyv. Salig er den, som våger og bevarer sine klæder, så han ikke skal gå nøgen, og man skal se hans skam. - hvad jeg siger til jer, det siger jeg til alle: VÅG!



Et alvorsord om frelse og bevarelse. Men kun for dem, som tager imod det og indretter deres liv efter det. Resten sover videre!



VÅGN OP! STÅ NU OP AF DIN SØVN.

 

ENGLISH

THE TEN WEDDING WOMEN

 

NO COPYRIGHT

 

I Matt. 25: 5 Jesus says of the ten virgins - both the wise and the foolish "when the bridegroom waited for them, they all became drowsy and fell asleep"

 

Are those words not confirmed every day right before our eyes when we see the unimaginable drowsiness and lukewarmness that prevail in many places, within the ranks of the Christians? Many say love when they are in a church / community, but when it comes to taking care of each other in everyday life, one after the other leaves lonely, and many get depression over it, yes, someone dies from the grief of loneliness.

 

Many will be held accountable for people they could have made a difference to, by showing their love in deeds, but they slept or closed their eyes.

 

 

The world is dead, hardened and safe.

The hypocrite deceives himself year after year with a false Christianity and a false hope. Believers become forgetful, sleepy, neglectful, stop halfway, or go all the way back to spiritual death.

 

The groom waited - that's why it went as it went.

 

Time becomes long and life monotonous.

Nothing unusual, nothing special happens. It's all today as it was yesterday, this year as last year. No particular sign of the coming of the Lord Jesus is to be seen. The godless succeed and thrive, seem happy, safe and happy. Those who fear the Lord and turn their eyes to the invisible things are ridiculed and considered fools (idiots).

 

Misfortune and adversity are often their lot. They hear and see the thousand captivating things, and the heart is not unaffected by it.

 

Everyone speaks what the world wants to hear, but few or none meet us with a word of warning, awakening, consolation. The word of God is neglected, prayer and confession are silenced, and persecution is absent. The ode day is in, darkness has power, even a Christian becomes sleepy and cold and slumbers in. And if he sleeps for a long time, the oil he once had can probably fade in and completely dry away. He becomes secure, hardened, and spiritually dead.

 

The drowsiness and coldness that even the living Christians may be affected by manifests itself in the following way:

 

The spiritual and the heavenly become small and insignificant, the earthly, on the other hand, extremely important. A Christian can at times become quite content with himself and feel perfectly safe. He may have it as Peter, who assured Jesus: If so all will be angry with you, I will not do it Or as David, when this from the roof of his royal castle cast lustful glances at the woman without hinting any danger thereby. Growth in the good he does not take as seriously as before, the grace in Christ does not delight his heart, the word and prayer he does not taste, etc.

 

What separates a living Christian from a dead is in this connection this, that the first will very soon be greeted by an awakening, warning gaze from his master, which causes him to weep bitterly over himself. Or, if it has come so far that God must resort to external chastisement, then he lets the chastisement be to his advantage and puts the warning, on his mind.

 

It is, on the other hand, a sign that sleep and security have turned to death and hardening, or in other words: it is a sign of a false Christian, if one is only safe and content, not to be warned, but either, as Judas Iscariot, advances in some conscious sin, (sin is not to believe, to be unfaithful to Jesus) or, like the foolish virgins, in one and all they are wise corpses as to the outward, but in the innermost heart is spiritually lacking life.

 

A terrible condition for a human being to be in! But such is human nature. A testimony, far too terribly true, of the death that was to be the result of the Fall! A confirmation of the word from Romans 3:18: They have no fear of God.

 

People hear and read about, it probably also holds true that thousands of others, contrary to their own conjecture, have been deceived and have ended up in misfortune. But they do not even fear that the same thing may happen to themselves.

 

Some examples of this we see in the following:

A pious wife said one morning to her husband: My dear friend! How can it be that I never again, as in the first days of your Christian life, hear you speak with joy about Christ and life in him? I also do not notice that you suffer from your fragility or that you have the urge to read the word of God. Tell me quite honestly; how do you really feel about God? Do you still have cohabitation / fellowship with him?

 

At the direct questions the husband probably blushed a little, but asked in a calm and considerate manner his wife not to be worried and uneasy about his condition. He then indulged in something, no matter humming a light melody.

 

Look, it's self-confidence! The man did not take notice of the restlessness in his innermost being, he did not take his position up for revision, he refused to listen to the alarm bells that otherwise rang right in front of his ears, but slept on with a shrug. A clear sign that the spirit of the fear of the Lord had disappeared from him.

 

Another example:

During a long stay away from his home, a young man was converted to God. After his return he spoke v ed several occasions lovingly and simply to his siblings about the salvation of their soul. With his sister, who was an unusually lovely human being, just not born again, he talked about the necessity of this and asked if she had not also read for herself what Jesus says: No one can see the kingdom of God if he is not born again. (Joh Ev 3) Do you know with yourself that you have experienced it? he added.

 

Kindly, she admitted to her brother that everything he said was so true and correct. But she sought the first and best opportunity to withdraw from the conversation with him, and then diligently avoided any contact with her serious brother.

 

An older brother had woken up a few years earlier. He was at this time a very religious man and was generally regarded as a true Christian. There was just the strange thing about him, as soon as he was with the believers, he was talking and acting like one of them, and as soon as he was with quite ordinary world people, he talked and lived like one of them. Especially in the nicer social life he was a highly esteemed and a very well-liked guest, and here he was also like one of the others in the circle.

 

To this religious man now the younger brother spoke approx. such:

Dear brother! I fear that you seduce many simple souls with your life, that you are considered a Christian, but in the company of the world, you behave completely like the children of the world. I would like to advise you to either renounce the Christian name, then you seduced no one, or also to completely break with the world.

 

It is clearly written:

Do not draw unequal yoke with the unbelievers, what does justice and lawlessness have to do with each other, or what communion is there between light and darkness? He who wants to be the friend of the world makes himself the enemy of God.

 

 

Above, the religious man felt a little offended, but then explained in many words that these biblical passages, in his view, should be understood in a completely different way. There should only, he argued, be an inner divide between believers and the world. If you also divorced externally from the children of the world, you did not get an opportunity to influence them in a beneficial direction.

 

What benefit did he think he had done by getting on with the world, the younger brother asked in wonder. Had he not, on the contrary, strengthened those who had witnessed his conduct in their safety, and caused unrest and offense among honest Christians? Perhaps he would be so loved and accepted if he were more like the Lord Jesus, who, in spite of all his gentleness and wisdom, never stood in intimate relationship with the world, was never well-liked in the circle of the world.

 

The religious brother, on the other hand, had, as he said, the greatest reverence for what God had spoken, he just could not share the younger brother's perception of the words. With a quiet sigh he then went his way, as he involuntarily had to think: They have no fear of God in mind. It was not so much a lack of understanding that he was aware of, but much more a lack of desire to obey the commandments of the Lord Jesus that made such people not understand the word of God.

 

Of such examples of what a hardened heart would say, many could be advanced. Perhaps nothing is as clear and speaks as loudly as Judas Iscariot's. He was a disciple of Jesus, one of the twelve specially chosen. He was the one about whom Jesus, in the words of David, could say: Even my friend, whom I trusted to eat my bread, has lifted up his heel against me.

 

The hardening of his (mind) began by gradually becoming acquainted with sin.

 

He was a thief, and when he had his wallet, he regularly stabbed himself with what was put in it. But his theft was carried out with great caution and developed little by little.

 

Knowledge of Christ did not lack Judas, nor the opportunity for repentance. Yet he walked with open eyes without hesitation to meet eternal death - "went away to his own place" There is a word in our Bible, spoken by the Spirit of God, which we do well to keep in mind: Woe to them, when I shy away from them. With. 9.12.

 

He who does not fear has every reason to fear.

A significant feature of the right, the vigilant Christians is precisely the spirit of fear that dominates them. They fear, even in between, when there is no danger going on. They look at themselves with distrust and displeasure and fear of living in secret deception. Feeling sleepy and forgetful, this causes them more worry and anxiety than anything else.

 

The spirit of this fear is also the proper vigilance and has the effect that the sheep stay close to the shepherd, that the chickens stay under the wings of the hen, that the believers daily seek and clothe the righteousness of Christ and are therefore at all times protected from wrath and ready to to stand before the Son of Man when he comes.

 

As Paul says.

Therefore there are many weak and sick among you, and many are sleeping. But if we judged ourselves right, we were not judged. But when we are judged by the Lord, we are chastened, that we may not be condemned together with the world. 1 Cor.

 

And what does Jesus say?

See, I'm coming p about a thief. Blessed is he that watcheth, and keepeth his garments, lest he walk naked, and they see his shame. - what I say to you, I say to all: BEWARE!

 

 

A serious word about salvation and preservation. But only for those who accept it and arrange their lives according to it. The rest sleep on!

 

 

WAKE UP! NOW GET UP OF YOUR SLEEP.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.